За допомогою калькулятора окупності Ви маєте можливість приблизно визначити
строк окупності оснащення автомобіля газобалонним обладнанням.

ВИХІДНІ ДАНІ

РОЗРАХУВАТИ

ЦІНИ НА ПАЛЬНЕ
НА АЗС УКРАЇНИ В КИЕВІ

A-92
22,79
A-95
22,79
ГАЗ
22,79

РЕЗУЛЬТАТИ РОЗРАХУНКУ

К-сть місяців окупності встановлення ГБО: 20,2

К-сть км, за які окупиться встановлення ГБО: 16129

З НАМИ ВИ ЗАОЩАДЖУЄТЕ ЩОРІЧНО: 3571,2 грн

Газове обладнання: всі плюси та мінуси

30.05.2017

Як не крути, а головним фактом на користь установки ГБО на свій автомобіль є економія коштів. Звичайно, кожен раз бачачи стели заправок з цінами, розумієш, що встанови газ і будеш платити кожен день в 2 рази менше. І все б нічого, але якось не хотілося б втручатися в роботу автомобіля, та й друзі відмовляли від цієї затії. Думаю Вам допоможе дана стаття, тому що ми розкриємо всю правду про плюси і мінуси гбо на Вашому автомобілі.

Плюси встановлення ГБО

1. Економія. Безумовно найголовніший аргумент в сторону газобалонного обладнання. Більше накатав пробіг - більше заощадив кровно зароблених. Взимку можна не глушити машину: "Та, хай працює, все одно на газу !!" Якщо раніше якось доводилося відмовлятися від далеких поїздок, тепер чому б і ні, проїхатися на улюбленому авто і при цьому витратити грошей приблизно в два рази менше.
 
2. Екологічність. Викиди вихлопних газів, при роботі двигуна на газі, як ніби найчистіше повітря гірських альп, в порівнянні з вихлопом бензину. Звичайно в нашій країні це плюсом назвати складно, і може бути в майбутньому ми і держава на чолі з урядом будуть більш ретельно дбати про навколишнє середовище в якому ми живемо. У Європі вже давно урядами багатьох країн створені дотації і пільги для власників авто з встановленим газовим обладнанням. І в багатьох місцях, в основному це заповідні зони, обмежено рух на автомобілях на бензині і дизелі, а дозволено для авто з газом і електромобілів. Будемо сподіватись, що в недалекому майбутньому так буде і у нас.
 
3. Запас ходу. Елементарно, встановивши гбо на авто, Ви збільшуєте свій запас ходу на одній заправці рівно на запас ходу на своєму балоні. Думаю це хороший плюс, особливо якщо шлях передбачає тривалі ділянки, на яких просто немає заправних станцій.
 
4. М'яка робота ДВС. На газі двигун працює помітно тихіше і передачі з розгоном стають плавніше. Вся справа в тому, що газ ідеально поєднується з повітрям, тому газоповітряна суміш потрапляє в циліндр однорідною і рівномірною. Тому вона запалюється і горить плавно без детонації. Над проблемою ідеального змішування бензину з повітрям, конструктори борються не один десяток років, а газу не потрібні ніякі хитрощі і складні конструкції і це незаперечний плюс в його сторону.
 
5. Збільшений ресурс двигуна. При горінні газу, не виділяється брудних домішок, як від бензину, тому в каналах і картері мотора не налагоджували шар нагару. Газ не змиває масло зі стінок циліндра. При горінні газоповітряної суміші не виникає руйнівною детонації. І всі ці факти серйозно продовжують життя серця авто.

Мінуси установки ГБО

1. Перший і найголовніший мінус - це вартість установки. Трата на паливо проходить кожен день і, в порівнянні з сумою встановлення, невеликими частинами, а ось за монтаж газового обладнання потрібно віддати відразу і багато. Але тут важливий підхід. Потрібно розрахувати за який період часу ця сума окупиться. Можливо таке, якщо Ви багато проїжджаєте, буде навіть вигідна встановлення газу в кредит. Так чи інакше, щоб на якійсь справі заробити, потрібно в цю справу щось вкласти. А вкладення коштів в економію - це вже бізнес зі своїм терміном окупності і заробітку!
 
2. Додатковий сервіс. Так, газове обладнання, природно вимагає свого обслуговування і це мінус. Як і в штатних системах автомобіля, краще проводити планові ТО, які за вартістю вийдуть значно дешевше, ніж наступний дорогий великий ремонт. Витрати на сервіс газового обладнання є, але вони з лишком окупаються економією на паливі.
 
3. Зменшення обсягу багажника. Мінус полягає в тому, що газовий балон зазвичай встановлюється в багажнику, а це відповідно веде до зменшення його обсягу. Тут є шляхи обходу. Наприклад, установка тороїдального балона на місце запасного колеса. А запасне колесо, в свою чергу, можна замінити докаткою, яка займає місця не так вже й багато. Або взагалі не возити запаску, т. К. Є альтернативні компактні набори для ремонту коліс. При установці метану, всі перераховані вище методи обходу не працюють. Доведеться жертвувати багажником.
 
4. Чітка періодичність проведення ТО автомобіля. Цей мінус торкнеться тих людей, які експлуатують машину і ремонтують її, коли несправність просто не дозволяє цього робити. Іншими словами "нічого не роблю - поки не стане". Газ як паливо більш вимогливий, тому щоб він нормально працював доведеться піклуватися про системах запалювання, впуску та ін. А ті люди, які регулярно проводять ТО на своєму автомобілі, цей мінус можуть і не помітити.
 
Будь-який крок в нашому житті вимагає зважування. Ми думаємо, аналізуємо і приходимо до свого рішення. Ми завжди намагаємося на всьому зекономити вимикаємо непотрібний світло, міняємо лампи розжарювання на економки шукаємо де купити річ дешевше. Установка газобалонного обладнання це хороша економія, це як депозит, з подальшим отриманням відсотків заробітку. Все-таки така величезна кількість людей у ​​всьому світі, які встановили газове обладнання, просто не може помилятися!!

ДЛЯ ПЕРЕГЛЯДУ СХЕМИ ВСТАНОВЛЕННЯ ГБО ШИРИНА ЕКРАНУ ПОВИННА БУТИ БІЛЬШ НІЖ 860рх. СПРОБУЙТЕ РОЗВЕРНУТИ ЕКРАН ГОРИЗОНТАЛЬНО.